九年级英语第10单元检测试卷
来源: | 作者: | 时间:2017-12-16 | 浏览  | 设置字体:

 

Unit10 You're supposed to shake hands单元检测试卷

 

1. You're supposed your room up before you go out.

A. to clean B. clean C. cleaning

 

2. Listening to the music always makes me .

A. relaxed; relaxing B. relaxed; relaxed

C. relaxing; relaxing D. relaxing; relaxed

 

3. My parents and teachers always me progress. So I have to work hard.

A. hope; to make B. wish; make

C. expect; make D. expect; to make

 

4. It's fun a birthday card for your friend.

A. makes B. make C. to make D. to making

 

5. It's possible for ordinary people on the moon in the near future.

A. walk B. to walk C. walking D. will walk

6.--- I am sorry I didn't do a good job.

--- Never mind. , you have tried your best.

A. Above all B. In all C. At all D. After all

7.Hong Kong Disneyland is well worth .

A. to visit B. visiting C. visit D. visited

8.I used to eat a lot in the morning. However, I used to eating anything now because I always sleep late.

A. don't B. didn't C. haven't D. am not

9.You can come to visit me every day Tuesday. I will go out for dinner that day.

A. except B. expect C. besides D. beside

10. China is making great efforts the traditional culture.

A. to develop B. developing C. developed D. develop

11. --- Oh, my god! I'm late for school.

--- You get up at six.

A. supposed B. supposed to

C. were supposed to D. were supposed

12. --- Did you enjoy the concert last night?

--- Not very much. The soft music made me . I soon fell asleep.

A. excited B. relaxed C. surprised D. interested

13. What present do you expect your father for you?

A. buy B. is buying C. buying D. to buy

14. It's dangerous a close look at the tiger in the zoo.

A. for us taking B. of us to take

C. of us taking D. for us to take

15. It is a shame such a mistake.

A. make B. to make C. making D. made

16. You should praise your son. , he works harder than before.

A. After all B. Above all C. As a result D. First of all

17. The shoes were worn out, what's more, they aren't worth .

A. to mend B. mending C. mended D. for mending

18. Mary is used to a T-shirt and jeans.

A. wear B. put on C. wearing D. putting on

19. This is a good composition several grammar mistakes.

A. except B. except for C. besides D. beside

20. --- Many people are worried that so many college graduates each year can't find a job.

--- There is no need to worry about it as the government is now making every to provide more jobs.

A. effort B. effect C. measure D. action

 

二. 单词拼写(单句首字母填空)(共10小题;共10分)

21. Walking on the beach makes you feel r.

22. When you gsomeone, you say "Hello" or shake hands with them.

23. The dictionary that my father bought for me many years ago is still of great v.

24. It's bad mto interrupt other people while they are talking.

25. She wanted to ethe blouse, because it didn't fit.

26. As a gentleman, you should learn how to bat the dinner table.

27. --- Can you give me some son learning English?

---Yes. Read English magazines, and...

28. Listening, speaking, reading and writing are four bskills of English learning.

29. He goes to work every day eMonday.

30. In 1938, Bethune went to nChina, as he knew many people were dying in the war.

 

三. 单词拼写(根据中文提示拼写单词)(共10小题;共10分)

31. There are some (交换) students from Beijing Sunshine Secondary School in our school this term.

32. I like soft music. It always makes me (轻松的).

33. Why didn't you (敲) at the door before you came in?

34. You must take your (护照) when you go abroad.

35. He is from (东部的) Africa.

36. Different people from different places have different (风俗习惯).

37. The (用途) of regular exercise should not be underestimated(低估).

38. She (表现) very badly at the party last night.

39. He sometimes makes a helpful (建议).

40. You should make your dream come true through your own (努力).

 

四. 翻译(根据中文提示完成句子)(共10小题;共20分)

41. 我们理应彼此帮助。

We each other.

42. 即使你和朋友在一起,在公共场合最好也要控制你的音量。(keep)(词数不限)

Even if you are with your friends, it is better in public places.

43. 他正在努力学习数学。

He is to study math.

44. She very me when I was late. (对我大发脾气。)

45. I am gradually (习惯于吃) with chopsticks and spoon.

46. 他总是不怕麻烦地帮我摆脱困境。(词数不限)

He always his way to help me out.

47. The story book is (值得看).

48. 当你去拜访朋友,进入他家之前,你应该先脱鞋。

When you visit a friend, you should your shoes before entering his home.

49. 你应该找份兼职以多赚点钱。(词数不限)

You to find a part-time job to earn more money.

50. 在考试中关注细节,我们取得好成绩并非难事。

It's not difficult for us in the test paying attention to the details.

 

五. 完形填空(共10小题;共15分)

When in Rome, do as the Romans do. Before going to a new place, learn its manners and 51 there. In this way, we won't be 52 . But good manners are different in different places. In Japan, it's polite to take off shoes before 53 houses. In France, however, it's not 54 even if your shoes are dirty. 55 in Malaysia don't finish their drink. Instead, they leave a little to show the hosts that he has enough. When greeting others, people in England 56 expressions like "Hello!" or "Fine weather!". But people in China usually 57 "Have you eaten?" or "Where are you going?" You know, we 58 are always considered to be warm-hearted and care a lot about others.

People all over the world 59 that a person with good manners is kind and helpful to others. We will not behave badly 60 we can understand and remember all these. Polite people are welcomed wherever they go.

51. A. customs B. signs C. activities D. languages

52. A. lazy B. lost C. rude D. lucky

53. A. buying B. entering C. renting D. sweeping

54. A. natural B. perfect C. obvious D. necessary

55. A. Guests B. Drivers C. Patients D. Friends

56. A. tell B. say C. set D. use

57. A. act B. ask C. show D. think

58. A. Chinese B. Japanese C. Frenchmen D. Englishmen

59. A. reply B. argue C. agree D. wonder

60. A. if B. so C. unless D. because

 

六. 阅读理解(共16小题;共32分)

 

A

We saw an interesting documentary some days ago. It tells that before you go to another country, it is a great help if you know the language and some of the customs(习俗) of the country.

When people meet each other for the first time in Britain, they say “How do you do?” and snake hands. Usually they do not shake hands after they haven't met for a long time or when then they will be away from each other for a long time. Last year a group of German students went to England for a holiday. Their teacher told them that the English people hardly shake hands. So when they met their English people hardly shake hands, so when they met their English friends at the station, they kept their hands behind their backs. The English students had learned that the Germans shake hands as often as possible, so they put their hands in front and got ready to shake hands with them. It made both of them laugh.

61. It is if you know the language and some customs of the country you want to go to.

A. not useful B. not helpful C. very helpful D. very sad

62. English people usually shake hands when they .

A. meet every time

B. meet for the first time

C. say goodbye to each other

D. say hello to each other

 

63. Usually English people don't shake hands .

A. when they won't be away for a long time

B. when they say “How do you do?”

C. when they meet each other for the first time

D. after they haven't met for a long time

64. Which is RIGHT?

A. German people shake hands as often as possible.

B. English people like shaking hands very much.

C. German people hardly shake hands.

D. Neither English people nor Germans like shaking hands.

65. This passage is about .

A. shaking hands B. languages

C. customs D. languages and customs

 

B

If you are in America or go to American families to have meals, you should learn some table manners. Here are some tips:

Don't circle your plate with your arms. If you do so, you will become the focus(焦点) of the table. Everyone would wonder, "Is there anything wrong with the food?" This may give a wrong message that you don't like the food or something like that.

Don't push the plate back when finished, leave it where it was. Do you want to let the hostess know that you've just done a labor?

Don't lean(倚靠) back and say "I'm through" or "I'm full". Just put the fork and knife across the plate. That's all.

Don't cut up everything before you start to eat. Cut only one or two bites(块) at a time.

Never take a huge mouthful of anything. Do you want to show how hungry you are? Don't do that. It's not so good.

It's never good to reach across the table for anything. If the thing you want is not at hand, simply ask the nearest person for help, like "Mrs. Smith, could you pass me the dish?"

66. According to the passage, which of the following is WRONG?

A. Leave the plate where it was when finished.

B. Cut up one or two bites before you start to eat.

C. Push the plate back where it was.

D. Don't take a huge mouthful of anything.

67. After finishing dinner, you should .

A. put the fork and knife across the plate

B. stand up and leave the table

C. say "I'm full"

D. say "Thank you"

68. If you want a dish far from you at table, you should .

A. ask the nearest person for help

B. leave your seat to get it

C. sit there until others help you

D. stand up and reach across the table for it

69. If you are at table and circle your plate with your arms, other people will think .

A. you don't like the food

B. the food isn't good for you

C. there is something wrong with the food

D. all above

70. Which can be the best title for this passage?

A. How to Behave in America?

B. Table Manners in America

C. What you Can Do in America?

D. Table Manners

 

C

Knowing how to ask for information and help politely is important. In English, "Where are the restrooms?" and "Could you please tell me where the restrooms are?" are similar requests(请求) —both are correct English, but the first could sound rude. It's important to use correct language, but sometimes this alone is not enough—we need to learn how to be polite when we make requests.

In English, just like in Chinese, we change the way we speak when talking with different people. The expressions you use might depend on whom you are speaking to or how well you know them. If you say to your teacher, "Where is my book?" this will sound rude. But if you say "Excuse me, Mr. West. Do you know where my book is?", your question will sound much more polite. On the other hand, it might be alright to say "Where is my book?" to the people you know well.

And you would not usually say "Peter, lend me your pen.". A very direct order like this can sound rude in English. Usually in English polite questions are longer and include extra(附加的) language, such as "Could you please...?" or "Can I ask...?". It sounds more polite to say "Peter, could you please lend me your pen?". If you stop a stranger in the street, we might first say "Excuse me. I wonder if you can help me." or "I'm sorry to trouble you but…" before asking him for help.

It might seem that speaking politely is more difficult than being direct, and in a way this may be true.

71. When we make requests, we need to speak in a way.

A. polite B. careful C. different D. direct

72. You should say "" when you ask a stranger for a way.

A. Which is the way to the zoo?

B. How can I get to the zoo?

C. Do you know the way to the zoo?

D. Excuse me. Can you tell me the way to the zoo?

73. Which of the following is true according to the passage?

A. We should use long sentences when we ask for information and help.

B. When we ask for help from others, polite language must be used.

C. The way of speaking is important when we ask different people for help.

D. In English, polite questions are as necessary as rude and direct ones.

 

D

Spending two or three hours playing outdoors each day can reduce a child's chance of becoming short-sighted, a research shows. It challenges(挑战) the belief that short-sightedness is caused by computer use, watching TV or reading in weak light.

The Australian government researchers believe that sunlight is good for people's eyes. They compared the vision(视力) and habits of 100 seven-year-old children in Singapore and Australia. In all, 30% of the Singaporean children were short-sighted—this rate(比率) was ten times higher than Australian children.

Both groups spent a similar amount of time reading, watching television and playing computer games. However, the Australian children spent an average(平均) of two hours a day outdoors—90 minutes more than the Singaporean children.

Professor(教授) Ian Morgan, from the Australian Research Council's Vision Centre, said, "Humans are naturally long-sighted, but when people begin to go to school and spend little or no time outdoors, the number of short-sighted people gets larger. We're also seeing more and more short-sighted children in cities all around the world—and the main reason may be that city children spend less time outdoors."

Daylight can be hundreds of times brighter than indoor light. But why does playing outside prevent us from becoming short-sighted? Scientists believe that natural light has a special chemical(化学物质) which stops the eyeball from growing out of shape and prevents people becoming short-sighted.

So be outdoors. It doesn't matter if that time is spent having a picnic or playing sports.

74. How much time did the Singaporean children spend outdoors on average every day in the research?

A. 2 hours. B. 90 minutes. C. 1 hour. D. 30 minutes.

75. What is the fifth paragraph mainly about?

A. Why people become short-sighted.

B. Why natural light has a special chemical.

C. Why playing outside is good for one's eyesight.

D. Why daylight is much brighter than indoor light.

76. Which of the following is true according to the passage?

A. People will all become short-sighted after they begin to go to school.

B. Playing outdoors for 2 or 3 hours every day can help protect your eyesight.

C. Children in Australia are more likely to get short-sighted than those in Singapore.

D. If you spend two or three hours playing outside each day, you won't get short-sighted.

 

七. 短文7选5(5选5等)(共5小题;共10分)

 

The Secrets of Happiness

77. Money and success alone do not bring lasting(长久的) happiness. Happiness depends on ourselves. In other words, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.

 

78. Too often, we spend so much time thinking about the future for example, getting into college or getting a good job—that we fail to enjoy the present(现在). You should enjoy life's simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. 79.

 

Another secret to leading a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems. Many people experience this dancing, or playing a sport, such as skating or soccer. 80.

Finally, many people find happiness in helping others. According to studies, people feel good when they volunteer their time to help others. 81. You can help a friend with his or her lessons, go shopping to buy food for your family members, or simply help out around the house by washing the dishes.

A. The second secret of happiness is to do more exercise.

B. If you want to feel happier, do something nice for someone.

C. People who have brothers and sisters are happier than others.

D. The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life.

E. Most people want to be happy, but few know how to find happiness.

F. People who have several close friends live happier and healthier lives.

G. You can forget about your problems, and only think about the activity.

 

八. 阅读与表达(问答式)(共5小题;共10分)

Ma Hua graduated from Fudan University. He had a good career in IT and a great life in Shanghai, but he felt there was something missing from his life. He wanted to help others to improve their lives, so in March 2003 he gave up his job. Then he moved to south-west China to do voluntary work in a village primary school.

He soon became an important member of the local people. In his class, he painted pictures on the walls to help students remember English words. He also spent his money building a playground for the children.

Ma Hua quickly got used to his new life. He got great satisfaction from his work and felt very happy, even though life there was hard—he had to melt(融化) ice for water and grow vegetables for food. When he was free, he wrote poems describing the peace and beauty around him. Sometimes he would go walking in the mountains and enjoy the beautiful view.

Sadly Ma Hua was killed in a car accident in July 2004 at the age of 31. His death was a great loss to all those who knew him, but it is a comfort to know that he lived happily, doing what he loved and enriching the lives of others.

82. When did Ma Hua give up his job in Shanghai?

83. What did Ma Hua build for the primary school children?

84. Did Ma Hua enjoy his life in the village?

85. What did Ma Hua do in his free time? Give ONE example.

86. What can we learn from Ma Hua?

 

参考答案

一. 单项选择

1. A 2. D 3. D 4. C 5. B 6. D 7. B 8. D 9. A 10. A

11. C 12. B 13. D 14. D 15. B 16. A 17. B 18. C 19. B 20. A

21. relaxed 22. greet 23. value 24. manners 25. exchange

26. behave 27. suggestions 28. basic 29. except 30. northern

31. exchange 32. relaxed 33. knock 34. passport 35. eastern

36. customs 37. value 38. behaved 39. suggestion 40. effort

四. 翻译(根据中文提示完成句子)

41. are supposed to help

42. to keep your voice down/to keep down your voice

43. making an effort

44. got; mad at

45. used to eating

46. goes out of

47. worth reading

48. take; off

49. are supposed

50. to make good grades; after

五. 完形填空

51. A 52. C 53. B 54. D 55. A 56. D 57. B 58. A 59. C 60. A

六. 阅读理解

61. C 62. B 63. D 64. A 65. C 66. C 67. A 68. A 69. D 70.

B 71. A 72. D 73. C 74. D 75. C 76. B

七、短文7选5(5选5等)

77. E 78. D 79. F 80. G 81. B

八. 阅读与表达(问答式)

82. In March 2003.

83. He built a playground for the primary school children.

84. Yes, he did./Yes.

85. He wrote poems describing the peace and the beauty around him. / He would go walking in the mountains and enjoy the beautiful view.

86. We should try to help others like him.


学习网(ycxwz.com)版权所有 【复制转发QQ好友】【 回顶部】 【收藏文章】【打印】【关闭
 >> 网友评论   文明上网,理性发言 共有条评论    
            

学习网是公益学习类网站,所有资料仅供学习者免费参考

版权所有·学习网 Copygight © 2009-2017
ytlongfa.com|ahyx99.com|sz-fLytop.com|zcd1688.com|chndeer.com|cqmyjj.com|
weibo.com|t.qq.com|blog.csdn.net|blog.163.com|www.terrytai.com|www.rec-phone.com|www.yjruipu.com|www.dxfeipin.com|www.pk10-pk10.com|www.tjdgoil.com|www.0755htk.com|www.kesitev.com|www.jsbeite.com |www.hxtxcn.com|www.jsjrltmmc.com|www.dxpwq.com